fredag 14. mars 2014

Konsertsesongen 2014 er i gang!

Det er alltid moro å komme til Lillestrøm kulturhus - og i år kom det så mye folk at konserten måtte flyttes fra kafeen og inn i større lokaler. Kjempemoro med over 150 tilhørere og skikkelig stemning.

Fantastisk på Asker museum


Vi fikk en fantastisk kveld på Asker museum onsdag kveld. En fullpakket sal med entusiastiske tilhørere som sang med og koste seg sammen med oss. En av årets store kvelder for oss! Museets venneforening hadde årsmøte og avsluttet med åpen konsert. Og mange kom.



Elins far bodde jo i Asker uneder krigen, og vi hadde med et par viser som han skrev da. Det var revyviser han skrev for Småbrukslærerskolen på Sem. Flere av tilhørerne ville prate, fortelle og vise bilder fra denne tida. Det var veldig hyggelig.

tirsdag 11. mars 2014

Ny kulturpris!

Tirsdag kveld fikk vi kulturprisen 2014 fra Arbeiderbevegelsens historielag i Akershus, for vår innsats for å formidle og spre arbeidkultur. Dette setter vi veldig stor pris på! Og passer godt sammen med Øyernprisen vi fikk for sju år siden. Veldig gøy at folk setter pris på det vi gjør!

fredag 7. mars 2014

Hele distriktet dekkes!

Ikke så lett, alltid, å få tatt bilder der vi er og synger. Så vi holder en lang rekke konserter som ikke kommer med her. Vi er på ulike institusjoner med fart og humør og mye musikk, og vi er i barnehager - i Nittedal og andre steder. Så vi kommer oss rundt. Og treffer mange veldig hyggelige og positive mennesker rundt omkring.

Vi har også hatt besøk av NRK som laget innslag som skal sendes i en lørdagsrevy i nær framtid, og Elin fortsetter arbeidet med å få ferdig en samlet utgave av alle sangene til Alf Prøysen (kommer høsten 2014).

Og innmellom spiller vi bass og gitar (rytmegruppe!) i Nitelva Spelemannslag - ei gruppe vi virkelig koser oss med. Særlig når folkedanslaget Kjerringa med staven danser rundt. Og her er hele gjengen:


En stilig gjeng, ikke sant? Fra venstre Hermann, Kathleen, Elin og Egil. Foran sitter Wendy og Bjørn.

Mønsåsfest på Ringsaker

12. februar var det mønsåsfest (kranselag) på det nye Prøysenhuset på Ringsaker. En mild og snøfattig vinter har bidratt til at prosjektet går for fulle mugger uten forsinkelser. Og skal åpnes 23. juli i år. Vi var invitert for å synge, blant betong og byggestøv og uten scene. Men det gikk fint - virkelig artig! Og sånn så det ut før vi starta:


Og sjølsagt var også Bolla Pinnsvin til stede og kastet glans over tilstelningen.


Flere biblioteker!

Bibliotekene er flinke til å arrangere konserter både for voksne og for barn - ikke bare i Stavanger. Vi har også vært på bibliotekene i Son og på Skarnes. I Son var det en helt utrolig stemning og tjukt av folk som sang med, koste seg med både smil og latter. En kjempekveld for oss! Og her sitter de på rekke og rad:

På Skarnes møtte vi alle barnehagene til en kjempekoselig formiddag. På oppfordring måtte vi synge musevisa - sjøl om det er ti måneder igjen til jul! Den går visst ikke av moten på noen tider av året.

onsdag 5. mars 2014

Stavanger bibliotek 16. og 17. februar

Det kom utrolige 250 tilhørere på barnekonserten vi hadde i det fantastiske biblioteket i Stavanger. Og de kunne alle sangene, så det riktig ljomet gjennom byen.

Og dagen etter fikk vi møte over 80 voksne publikummere på biblioteket, og de kunne mange av sangene de også. Kjempegøy!