mandag 15. september 2014

God stemning i Fredensborg

Vi var invitert til Fredensborg i Danmark for å ha en konsert i biblioteket. Fredensborg er vennskapskommune til Nittedal, men vi hadde aldri vært der før.
Vi kjørte bil gjennom Sverige til Helsingborg, og etter en kort fergetur var vi over på den danske siden i Helsingør. Og etter en overnatting var vi klare for å møte arrangøren. Konserten var et samarbeid mellom kommunen og Foreningen Norden.


Her ligger Fredensborg slott hvor kronprinsen og kronprinsessen bor. Nå var også dronning Margrethe der, så det var ingen omvisning på slottet. Men i parken kunne vi gå. Vi gikk og gikk ... for dette var en diger park. Og i den såkalte Nordmandsdalen var det kopier av statuer fra 1700-tallet av norske kvinner og menn i lokale drakter. Her fant Egil en mann fra Mandal og måtte fotograferes sammen med ham.


Konserten ble veldig trivelig og skikkelig dansk-norsk. Flere norske som var gift i Danmark møtte opp, og språkbarrierer eksisterte ikke. Her sang de med av full hals, til og med på "Du ska få en dag i mårå". 


Takk til bibliotekar Lisa Juhler for et hyggelig opphold!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.